Unia kulinarna, odc. 14. Roladki z cukinii z nadzieniem twarogowym

GB

Jesień to czas, kiedy do woli możemy zajadać się warzywami i owocami prosto z domowych ogródków i sadów. Tym razem w programie „Unia Kulinarna” polecamy cukinię, nazywaną też kabaczkiem – lekkostrawną, łagodną w smaku i zdrową, bo nadającą się nawet dla osób będących na diecie. Przygotowane przez Gretę Bartosewicz i Łukasza Palkowskiego roladki z cukinii z nadzieniem twarogowym zapiekane pod sosem pomidorowym to świetna propozycja dla amatorów kuchni sezonowej! Takie danie można by nawet wprowadzić do jadłospisu szkolnych stołówek, w których przecież obowiązuje zdrowy jadłospis - żadnych słodyczy i dań wysokokalorycznych, za to dużo warzyw i owoców. Co na to powie gość programu -Adam Błaszkiewicz, dyrektor Gimnazjum im. św. Jana Pawła II w Wilnie?